Koronavirus

KORONAVIRUS

Du skal ikke oppsøke legesenteret om du er satt i isolasjon/karantene og/eller har symptomer på luftveisinfeksjon som for eksempel sår hals, feber, hoste, forkjølelse, influensa, tap av lukte- og smakssans eller liknende! Da må du ringe først. Ta kontakt på telefon 481 03 288.

Alta kommunes koronatelefon betjenes mellom kl.08.30-11.30:  913 90 344 

Du kan be om koronatest via SMS. Send en melding til 59 44 45 61. Skriv fullt navn, adresse, fødselsdato og symptomer, samt dato du fikk symptomer. Fint om du også skriver dersom du har vært i kontakt med noen som er bekreftet smittet og/eller dersom du har vært på reise.

Dersom du skal reise til land som krever negativ korona-test før innreise, ta kontakt på koronatelefonen for testing. Du må betale hele kostnaden for testingen selv.

klikk her for å finne oppdatert informasjon om korona i Alta på kommunens hjemmeside.

********************

Vi ønsker at du stiller til undersøkelse nydusjet og med rene klær. Smykker og klokker bør legges igjen hjemme. Dette er viktig for å redusere faren for virusspredning.

Du finner oppdatert informasjon og konkrete råd om koronaviruset på HelseNorge.no eller på FHI.no. Dersom du ikke finner svar på viktige spørsmål, kan du ringe informasjonstelefonen på 815 55 015.
Lurer du på om du skal testes for corona, ta coronasjekken her. Koronasjekk.no skal til en hver tid være 100 % i samsvar med råd og anbefalinger fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

JANSSEN-VAKSINEN tilbys IKKE ved vårt legesenter. Begrunnelsen for dette er som følger;

* Med dagens smittenivå i Norge og Alta er det lav sannsynlighet for å bli smittet med covid-19 og svært lav risiko for å få alvorlig sykdom eller dø av virusinfeksjonen. Vi har tilgang på andre, mer effektive vaksiner. Om relativt kort tid vil alle få tilbud om en vaksine i det nasjonale vaksinasjonsprogrammet.

Pasienter kan bli alvorlig syk eller dø av sjeldne bivirkninger etter Janssen-vaksinen. Ingen vet ennå nøyaktig hvor stor risikoen er. Og det er heller ikke slik at legen ut fra kjennskap til tidligere sykdommer, medikamenter i bruk eller andre faktorer, kan forutse hvem som kan få alvorlige bivirkninger. Å skrive ut en vaksine med den risikoen som Janssen-vaksinen ser ut til å ha, til en pasient med lav risiko for alvorlig sykdom og med lav risiko for å bli smittet, er hverken faglig eller etisk forsvarlig.

* Legeforeningen anbefaler ikke at leger skriver ut denne vaksinen. FHI har også frarådet bruk av denne.

* Kapasiteten på fastlegekontorene er svært knapp. Vi har ikke mulighet til å bruke tid på denne vurderingen når det likevel ligger sterke anbefalinger/frarådinger om bruk av denne.

  • Du skal ikke oppsøke legesenteret om du er satt i isolasjon/karantene og/eller har symptomer på luftveisinfeksjon som for eksempel sår hals, feber, hoste, forkjølelse, influensa, tap av lukte- og smakssans eller liknende! Da må du ringe først. Dette gjelder også om du har avtalt time. Ta da kontakt på telefon.